Pui sote cu conopida

Pentru pui sote cu conopida carnea de pui se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Conopida se curata, se spala, se desface bucatele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 700 g
  • conopida - 1 kg
  • unt - 75 g
  • ceapa - 100 g
  • faina - 65 g
  • smantana - 150 g
  • lapte - 250 ml
  • sare dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de gaina

Mod de preparare

Pentru pui sote cu conopida carnea de pui se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Conopida se curata, se spala, se desface bucatele, se tine 10 minute in apa rece cu sare si se fierbe. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Bucatile de carne de pui si ceapa se inabusa in 35 g unt; se adauga faina dizolvata in 50 ml apa. Separat, in restul de unt se adauga faina

dizolvata in 50 ml lapte rece, apoi restul de lapte, smantana, jumatatea de cub MAGGI, sare dupa gust si se fierb 8 minute. Sosul obtinut se paseaza peste carne, se adauga conopida si se mai fierb cca 5 minute.

Puiul sote cu conopida se serveste cald.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar O garnitura colorata, numai buna de savurat...

Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide