Pui simplu la frigare

Pentru pui simplu la frigare carnea este curatata si sarata, iar apoi pusa la frigare. Se leaga bine cu sfoara, pentru a nu se invarti in jurul frigarii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pui
  • unt
  • sare.

Mod de preparare

Pentru pui simplu la frigare carnea este curatata si sarata, iar apoi pusa la frigare. Se leaga bine cu sfoara, pentru a nu se invarti in jurul frigarii. Cand jarul este incins, se pune frigarea la foc si se invartesc puii sa nu se arda. Se ung mereu cu unt si cu putina apa, cu o pana. Cand sunt aproape gata, nu se mai ung, ca sa se rumeneasca frumos deasupra. Se desface ata, se taie puii in doua.  Dupa gust, se pot unge puii cu zeama de mujdei de usturoi de 2 — 3 ori in timpul friptului.


Puii simpli la frigare se servesc cu cartofi prajiti si cu salata sau castraveti murati.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide