Pentru pui simplu la capac se pregateste puiul pentru friptura: se spala, se lasa intreg, dar se zdrobesc oasele in dreptul sirei spanarii.
Pentru pui simplu la capac se pregateste puiul pentru friptura: se spala, se lasa intreg, dar se zdrobesc oasele in dreptul sirei spanarii pentru a lua o forma cat mai plata, se condimenteaza, se unge cu ulei. Pentru prajit se foloseste o cratita in care se pun 2/3 apa, se acopera cu un capac intors pe care se toarna ulei si se aseaza puiul. Se introduce in cuptorul incins si se lasa sa se patrunda/rumeneasca intorcandu-se de 1,2 ori de pe o parte pe cealalta. Atentie: nu se acopera! Din cand in cand se poate turna cu lingura peste pui sos din capac.
Se serveste imediat ce a fost scos de la cuptor cu piure de cartofi, cartofi prajiti sau orice alte garnituri care vi se par potrivite si, bineinteles, cu vin alb. Pofta Buna !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post