Pui simplu la capac

Pentru pui simplu la capac se pregateste puiul pentru friptura: se spala, se lasa intreg, dar se zdrobesc oasele in dreptul sirei spanarii.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pui intreg
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei

Mod de preparare

Pentru pui simplu la capac se pregateste puiul pentru friptura: se spala, se lasa intreg, dar se zdrobesc oasele in dreptul sirei spanarii pentru a lua o forma cat mai plata, se condimenteaza, se unge cu ulei. Pentru prajit se foloseste o cratita in care se pun 2/3 apa, se acopera cu un capac intors pe care se toarna ulei si se aseaza puiul. Se introduce in cuptorul incins si se lasa sa se patrunda/rumeneasca intorcandu-se de 1,2 ori de pe o parte pe cealalta. Atentie: nu se acopera! Din cand in cand se poate turna cu lingura peste pui sos din capac.


Se serveste imediat ce a fost scos de la cuptor cu piure de cartofi, cartofi prajiti sau orice alte garnituri care vi se par potrivite si, bineinteles, cu vin alb. Pofta Buna !

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors