Pui prajit la cuptor

Se taie puiul bucatele. Se amesteca putin ulei cu usturoi zdrobit. Bucatile de carne se ung cu acest ulei, se condimenteaza, dupa care se asaza pe mar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui de marime medie
  • 1 ceapa
  • 250 g mazare verde
  • 4-5 morcovi
  • 100 ml smantana
  • sare
  • piper
  • boia
  • usturoi

Mod de preparare

Se taie puiul bucatele. Se amesteca putin ulei cu usturoi zdrobit. Bucatile de carne se ung cu acest ulei, se condimenteaza, dupa care se asaza pe marginile unei tavi. In mijloc, inconjurand carnea, se asaza ceapa taiata sferturi, morcovii taiati rondele si mazarea verde. Se condimenteaza si legumele, dupa care se stropesc cu aprox. 100 ml ulei. Se baga la cuptor, si dupa aprox. o ora, cand carnea s-a inmuiat, se toarna smantana peste legume si se mai lasa in cuptor 5 minute.
Alte retete mancare recomandate

Ciulama de ciuperci

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sufleu de conopida cu sunca si marar

Imi place foarte mult gustul de conopida, dar totusi varianta cu maioneza nu mi-e foarte draga, asa ca am incercat sa o...

Sufleu de conopida cu sunca si marar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide