Puiul se spala foarte bine. Se ia lamaia, se spala si ea bine si se ruleaza apasand nu foarte tare pentru a se inmuia. Dupa ce lamaia ara mai moale nu
Puiul se spala foarte bine. Se ia lamaia, se spala si ea bine si se ruleaza apasand nu foarte tare pentru a se inmuia. Dupa ce lamaia ara mai moale nu am mai putut sa crestez coaja cu razatoarea mare, motiv pentru care am folosit varful de la curatatorul de zarzavaturi si am crestat lamaia.
Am amestecat untul moale cu mirodeniile, iar cu pasta obtinuta am invelit lamaia cu un strat de cca. 1 cm grosime, am invelit apoi rezultatul in folie alimentara si am dat la congelator. Cu untul ramas am uns puiul pe piele si mai ales pe sub piele.Apoi am scos lamaia din congelator si am introdus-o in cavitatea puiului. Si pentru ca pozitia puiului mi s-a parut cam indecenta, i-am legat picioarele cu folie de aluminiu rasucita.
Se da la cuptor cu spatele in sus 40 de minute si apoi se intoarce cu pieptul in sus si se mai baga la cuptor inca 20 de minute. Eu am tinut mai mult la cuptor si cred ca asta depinde de cuptorul fiecaruia.
Cand puiul este patruns bine si rumenit se scoate lamaia din cavitate si se stoarce deasupra puiului.
Poate fi mancat cu piure de cartori si cu salata, porumb, sau doar cu salata.
Alte retete recomandate:
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios