Pui picant cu legume si orez este o mancare cu carne delicioasa si potrivita pentru vara.
Intr-o craticioara se pune la fiert apa,pana clocoteste,apoi se adauga orezul si se fierbe pana se inmoaie ,cam 20 minute. Dupa ce s-a inmuiat orezul,craticioara se pune sub jet de apa rece ,pentru ca bobul de orez sa se spele de amidon. Se strecoara orezul cu o sita si se caleste usor in putin ulei de masline si se condimenteaza cu piper macinat. Se pastreaza la cald pana in momentul servirii.
Pieptul de pui se taie fasii late de 1 cm. Fasiile de pui se pun la marinat 15 minute,intr-o compozitie formata din sos soia,condimente pentru friptura si usturoi razuit fin.
Intre timp spalam legumele,taiem sau scoatem cotoarele unde este necesar,apoi le taiem julien. Intr-un castron le vom amesteca lejer.
Intr-o tigaie cat mai intinsa,turnam restul de ulei de masline,iar cand s-a incins adaugam legumele. Amestecam lejer sau scuturam tigaia,pentru ca legumele sa nu se lipeasca. Cand morcovul s-a inmuiat,tragem legumele pe o jumatate de tigaie si adaugam fasiile de pui marinate,pe cealalta jumatate de tigaie. Tigaia o vom tine pe foc 5 minute,mai mult pe partea unde se afla carnea,pana ce aceasta se rumeneste usor.
Apoi vom amesteca legumele cu carnea cat sa se intrepatrunda aromele si sa ramana crocante,nu fierte.
Portia de orez se aseaza in centrul farfuriei, iar pe marginea orezului montam fasii de pui cu legume. Orezul il vom orna cu menta taia fin.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post