Pui "Marengo"

Se taie puiul in bucati, care se rumenesc in amestec de unt si ulei incins. Cind bucatile au capatat culoare, se presara cu o tocatura de ceapa si pat

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui de 1
  • 2 kg
  • 2 dl ulei
  • 30 gr. unt
  • 40 gr. faina
  • patrunjel verde
  • 2 dl zeama de carne
  • 2 dl vin alb
  • 200 gr. ciupeci
  • 4-5 rosii
  • 30 gr. ceapa

Mod de preparare

Se taie puiul in bucati, care se rumenesc in amestec de unt si ulei incins. Cind bucatile au capatat culoare, se presara cu o tocatura de ceapa si patrunjel verde si se continua rumenitul. Se pudreaza cu faina, se intorc bucatile pe toate partile; se adauga vin indoit cu zeama de carne; se fierbe pe foc mic pina cind carnea este aproape gata. Se adauga ciupercile, spalate si taiate, rosiile fara pielita si bine zdrobite; se mai da in citeva clocote.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Friganele

Azi am avut pofta de sandwich-uri calde, iar Meri mi-a zis sa le fac sub forma de friganele si am executat. :)

Friganele
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide