Pui la sticla

Se ia un pui intreg. Pe sub pielita puiului se introduce usturoiul taiat felii si 2-3 feliute de slanina. Se condimenteaza si in interior si pe exteri

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pui
  • usturoi
  • o bucatica de slanina
  • piper
  • sare
  • boia
  • o canita de ulei

Mod de preparare

Se ia un pui intreg. Pe sub pielita puiului se introduce usturoiul taiat felii si 2-3 feliute de slanina. Se condimenteaza si in interior si pe exterior. Se umple o sticla de bere de 0.5 l cu apa calda pana la jumatatea sticlei. Puiul se baga pe sticla astfel incat gura sticlei sa ramana descoperita. Apoi se aseaza sticla cu puiul intr-o cratita in care se pune uleiul si se lasa la cuptor 30 de minute, pana se rumeneste.
Se serveste cu garnitura de orez cu smantana, sau cu orice alta garnitura, dupa preferinte.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

Provocarea GastroArt mi-a aprins iar creativitatea, modernizand reteta propusa prin gatirea compozitiei in vasul Rice...

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide