Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie, se spala si se taie in doua, despicandu-se cu lama unui cutit ascutit. Se sareaza, eventual
Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie, se spala si se taie in doua, despicandu-se cu lama unui cutit ascutit. Se sareaza, eventual se pipereaza, apoi se unge cu ulei sau cu unt si se asaza pe un capac mai mare. Capacul se pune deasupra unei oale pe jumatate umpluta cu apa, iar oala se introduce in cuptorul fierbinte si se tine o ora. Se intoarce friptura, se mai unge cu grasime daca este nevoie, se sareaza si se frige in continuare.
Friptura se serveste cu garnitura de legume si salata de sezon, stropita cu mujdei de usturoi.
Alte retete care contin carne:
Friptura de vita la cuptor
Gratar de porc cu vinete coapte
Pui pe sticla
Ador ciupercile de padure, imi plac si ori de cate ori am ocazia, le savurez cu mare pofta in preparate diverse.
Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi