Mai intai se face picada, punand migdalele, semintele de pin, patrunjelul, usturoiul si sofranul in blender, unde le-am procesat pana au devenit cam c
Mai intai se face picada, punand migdalele, semintele de pin, patrunjelul, usturoiul si sofranul in blender, unde le-am procesat pana au devenit cam ca o pasta. Se pun deoparte intr-un castronel. Intre timp se pune la incins intr-o cratita cu fundul gros 2 linguri de ulei de masline. Bucatile de piept de pui, spalate si uscate se condimenteaza cu sare si piper. Se pun in uleiul incins sa se aureasca pe ambele parti, apoi se scot pe o farfurie. Daca folositi puple si/sau ciocanele de pui, inlaturati pielea.
Se adauga in cratita ulei de masline, apoi se pune ceapa tocata si putina sare . Se lasa cam 5 minute dupa care se toarna peste sherry-ul. Se amesteca, dupa care se adauga supa de pui, rosiile, frunza de dafin si scortisoara. Se lasa sa de a in clocot. Atunci se adauga puiul impreuna cu toata zeama pe care a lasat-o. Se acopera cratita, se pune pe foc mic si se lasa la fiert pana ce puiul a fost patruns complet. Apoi se scoate din nou puiul pe farfurie si se acopreta cu o folie de aluminiu pana se termina sosul. Dupa ce a mai fiert sosul circa 3 miunte se amesteca in el picada si se mai lasa pe foc mic inca aproximativ 2 minute, pana s-a ingrosat.
Se scoate frunza de dafin, se toarna sosul peste pui si se serveste.
Alte retete recomandate:
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios