Pui inabusit cu migdale si seminte de pin

Mai intai se face picada, punand migdalele, semintele de pin, patrunjelul, usturoiul si sofranul in blender, unde le-am procesat pana au devenit cam c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru picada:
  • 2 linguri migdale tocate
  • 2 linguri seminte de pin tocate (se pot inlocui cu nuci)
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 3 catei de usturoi rasi
  • cateva fire de sofran
  • zdrobite
  • 1 ou fiert tare
  • Pentru pui si sos:
  • 800 g piept de pui
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa medie tocata
  • 100 gr sherry sec (se poate inlocui cu vin alb sec)
  • 300 ml supa de pui
  • o conserva de 150 gr de rosii taiate
  • o frunza de dafin
  • un varf de cutit de scortisoara

Mod de preparare

Mai intai se face picada, punand migdalele, semintele de pin, patrunjelul, usturoiul si sofranul in blender, unde le-am procesat pana au devenit cam ca o pasta. Se pun deoparte intr-un castronel. Intre timp se pune la incins intr-o cratita cu fundul gros 2 linguri de ulei de masline. Bucatile de piept de pui, spalate si uscate se condimenteaza cu sare si piper. Se pun in uleiul incins sa se aureasca pe ambele parti, apoi se scot pe o farfurie. Daca folositi puple si/sau ciocanele de pui, inlaturati pielea.

Se adauga in cratita ulei de masline, apoi se pune ceapa tocata si putina sare . Se lasa cam 5 minute dupa care se toarna peste sherry-ul. Se amesteca, dupa care se adauga supa de pui, rosiile, frunza de dafin si scortisoara. Se lasa sa de a in clocot. Atunci se adauga puiul impreuna cu toata zeama pe care a lasat-o. Se acopera cratita, se pune pe foc mic si se lasa la fiert pana ce puiul a fost patruns complet. Apoi se scoate din nou puiul pe farfurie si se acopreta cu o folie de aluminiu pana se termina sosul. Dupa ce a mai fiert sosul circa 3 miunte se amesteca in el picada si se mai lasa pe foc mic inca aproximativ 2 minute, pana s-a ingrosat.
Se scoate frunza de dafin, se toarna sosul peste pui si se serveste.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post