Pui in sos picant de ciocolata

Apa se pune pe foc si cand incepe sa clocoteasca se adauga carnea taiata in bucati potrivite si se lasa sa fiarba pana ce aceasta se face. Se scoate

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200g carne de pui
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 morcov
  • 1 tulpina de telina
  • 400ml apa
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura susan macinat
  • 1 lingura unt de arahide
  • 20g ciocolata amaruie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita piper de Cayenne
  • 2 lingurita pudra de ardei (paprika)
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1/2 lingurita allspice
  • piper

Mod de preparare

Apa se pune pe foc si cand incepe sa clocoteasca se adauga carnea taiata in bucati potrivite si se lasa sa fiarba pana ce aceasta se face.

Se scoate carnea deoparte, dar se pastreaza si apa in care a fiert.

Intr-o tigaie se infierbanta uleiul si se calesc bine legumele taiate cubulete. Se toarna apoi apa de la carne si se lasa sa fiarba pana se face morcovul.

Se adauga ciocolata, untul de arahide, susanul, sarea, toate condimentele si carnea de pui


Pofta buna!

Reteta Pui in sos picant de ciocolata a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de pui gasiti aici:

Pui cu ananas,

Mincare chinezeasca cu pui, orez si ciuperci,

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Cum se face shaorma

  Salutare si bine v-am gasit la o noua reteta.   Astazi m-am gandit sa va pregatesc o reteta atat de populara...

Cum se face shaorma
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide