Puneti faina intr-un castron mare si amestecati-o treptat cu 500 ml de apa, pana ce obtineti un aluat elastic, usor de framantat si nelipicios. Acoper
Puneti faina intr-un castron mare si amestecati-o treptat cu 500 ml de apa, pana ce obtineti un aluat elastic, usor de framantat si nelipicios. Acoperiti vasul cu aluat si puneti-l deoparte pana pregatiti puii.
Cu ajutorul unui instrument de decojit legume, curatati coaja de la 1 lamaie si zdrobiti-o intr-un mojar impreuna cu salvia, cimbrul si usturoiul. Adaugati ulei de masline si asezonati compozitia din abundenta. Aceasta marinata plina de savoare se potriveste cu aproape toate felurile de carne. Suflecati-va manecile si frecati puii cu marinata, atat in interior, cat si la exterior. Taiati cealalta lamaie si puneti cate o felie sau doua in cavitatea fiecarui pui.
Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Luati aluatul, impartiti-l in patru bucati si intindeti-o pe fiecare pana ajunge la grosimea de 0,5 cm. Acum inveliti fiecare pui cu cate o foaie de aluat, astfel incat sa obtineti 4 pachete inchise etans. Lasati-le 5 minute dupa ce le-ati facut, apoi coaceti-le 1 ora in cuptorul preincalzit. Aluatul se va intari in cuptor formand o crusta, care va mentine aburul in interior si va fragezi puiul, pastrand in acelasi timp toata acea seva minunata din care va rezulta un sos fantastic.
Cand e gata, lasati puiul sa se racoreasca vreme de 15 minute, apoi aduceti-l la masa si, pentru impresie artistica, rupeti crusta in fata invitatilor. Veti elibera o aroma fermecatoare, numai buna de adulmecat. Foarte impresionant!
Serviti simplu, cu cartofi si verdeturi. Este un meniu foarte potrivit pentru a va servi prietenii. Crusta nu se mananca!
Alte retete recomandate:
Ciuperci la cuptor
Friptura de vita la cuptor
Vinete la cuptor
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post