Pui Hamilton infasurat in bacon si umplut cu cartofi si salvie

Preincalziti cuptorul si o tava pentru copt de marime adecvata, la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Fierbeti cartofii in apa cu sare pana cand sunt

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 455 g cartofi
  • decojiti si taiati in sferturi
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 pui tineri
  • 1 mana de salvie
  • cimbru sau rozmarin proaspat
  • ulei de masline
  • 12 catei de usturoi
  • 12 felii de bacon cu striuri
  • crud-uscat
  • 1 pahar de vin alb

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul si o tava pentru copt de marime adecvata, la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Fierbeti cartofii in apa cu sare pana cand sunt aproape facuti. Scurgeti-i si lasati-i la racit, apoi puneti-i intr-un castron. indepartati grasimea din carcasa fiecarui pui, daca e cazul. Spalati apoi puii si zvantati carnea cu ajutorul unui servet de hartie. Asezonati cartofii cu sare si piper negru proaspat macinat, presarati peste ei verdeturile rupte in bucati si turnati suficient ulei de masline cat sa-i acopere cu un strat subtire, apoi amestecati. Impanati puii cu jumatate din cantitatea de cartofi astfel pregatiti. Puneti puii in tava incinsa, adaugand usturoiul si restul cartofilor, si introduceti totul in cuptorul preincalzit, lasand sa se coaca timp de 30 de minute. Dupa acest interval, pielita trebuie sa fie rumena si crocanta. Acum, asezati la intamplare feliile de bacon peste carcasele puilor. Mai coaceti inca 15 minute.

Scoateti puii din cuptor. Luati-i din tava si lasati-i sa se raceasca 5 minute, vreme in care preparati putin sos. In mod normal, eu scot din tava cat mai multa grasime inainte de a o aseza pe flacara, la foc mic. Turnati in vas un pahar de vin alb. In continuare, fierbeti compozitia, razuind si introducand in sos resturile gustoase de pe marginea tavii. Lasati sosul sa fiarba cateva minute. Nu veti obtine o compozitie groasa, consistenta, ci doar una subtire si gustoasa. (In acest moment, daca doriti, puteti adauga si putina smantana in sos, deoarece se potriveste foarte bine)
Garnisiti cu verdeturi (de exemplu, frunze de spanac sau cardon, gatite la abur) si serviti cu cartofii scosi dinauntrul puilor.

Alte retete recomandate:

Tocanita de carne de vita cu cartofi

Pulpe de pui la cuptor

Pastrama de oaie

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors