Curatam si spalam morcovii, telina, patrunjelul. Patrunjelul il tocam grob, morcovii si telina le feliem foarte subtire. Le amestecam cu 1-2 lingur
Curatam si spalam morcovii, telina, patrunjelul.
Patrunjelul il tocam grob, morcovii si telina le feliem foarte subtire.
Le amestecam cu 1-2 linguri ulei de masline, sare, piper, boia si zeama de lamiie. Umplem puiul.
Eu l-am "sigilat" cu 3 ace din inox, pentru rulade.
L-am condimentat si l-am pus in vasul termorezistent, in vin.
Am turnat ceva ulei de masline peste pui si l-am dat in cuptor timp de aproape 2 ore.
Cind a inceput a se rumeni, am acoperit vasul cu folie de aluminiu.
Spre sfirsit am indepartat folia si am mai lasat putin la rumenit.
Din vin si sucul lasat de pui si legume, a iesit un sos excelent!
Se serveste cu cartofi piure si legumele din pui.
Pofta buna!
Reteta Pui/gaina umplut cu morcovi si telina a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu pui gasiti aici:
Pui umplut cu orez aromat,
Pui umplut la sare,
Pui umplut cu pastrama
Am facut dupa Simona si a iesit foarte bun. Nu mi-a iesit la fel de galben si trebuia sa folosesc o forma mai mica sa iasa...
Sufleu cu ficatei