O reteta delicioasa si usor de preparat o constituie puiul cu usturoi. Aceasta mancare cu pui are ca principale ingrediente puiul, usturoiul si untura.
Puiul sarat se pune intr-o cratita mai mare, in care s-a topit untura in prealabil. Se prajeste pe toate partile, dupa care se adauga 4-5 linguri de apa sau zeama de carne. Se acopera cratita cu capacul si se lasa la foc mic. Din cand in cand se intoarce puiul si, daca scade zeama, se mai adauga cateo lingura, doua de apa. La sfarsit se poate pune putin usturoi zdrobit.
Se serveste cu cartofi prajiti si salata verde sau de castraveti.
Alte retete cu pui:
Drob de pui
Tocanita de pui
Pulpe de pui la cuptor
Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si maslineIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala