Puiul cu stafide si migdale si cuscus presarat cu seminte este o mancare delicioasa si consistenta. Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C.
Puiul cu stafide si migdale si cuscus presarat cu seminte este o mancare delicioasa si consistenta. Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C.
Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata fasiute, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de sofran…mmm….ce spectaculos e sofranul asta!..si ce arome…Calim totul la foc domol pentru 10 minute. Scoateti apoi ceapa din tigaie, puneti-o frumusel pe o farfurie (nu o aruncati ! e nevoie acusi de ea:P ) aruncati acolo carnea de pui si prajiti pe ambele parti pana se rumeneste atragator. Puteti folosi atat pulpe de pui, care voi iesi moi si savuros de aromate dar la fel de bine puteti folosi piept de pui dezpielitat si taiat bucati potrivite, dupa cum ati vazut in pozele de la cooking session.
Intr-un vas termorezistent/tava pentru friptura puneti bucatile de pui astfel rumenite. Adaugati apoi ceapa, apoi coaja si sucul de portocala, precum si concentratul de pui. Dati vasul la cuptor pentru 30-35 minute, pana ce carnea se patrunde complet.
Adaugati apoi stafidele si migdalele prajite si mai lasati vreo 10-15 minute. Va recomand sa folositi migdale intregi e mult mai savuros. In timp ce bucataria vi se umple de arome…of, of…fierbeti apa pentru cuscus cu putina sare si o rasturnati peste cuscus, acoperind cu un capac ermetic (nu folositi din acela cu gaura :P).
Dragilor, masa e servita!...Puiul cu stafide si migdale tocmai scos din cuptor, imprastiind arome irezistibile servit alaturi de un cuscus presarat cu seminte de dovleac, asteapta sa fie savurat..sau devorat?
Va las pe voi sa hotariti.
Pofta Buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post