Pui cu sos de mustar si curry

Pui cu sos de mustar si curry este o mancare deosebita care se prepara foarte rapid. Sosul curry ii va ca o aroma orientala deosebita.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Jumatate piept de pui
  • un ardei gras
  • 3 linguri mustar
  • 2 lingurite curry
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • o lingura ulei
  • o cana orez prefiert
  • optional: sos soia

Mod de preparare

Pui cu sos de mustar si curry este o mancare deosebita care se prepara foarte rapid.

Fasiile de piept de pui se pun la marinat timp de 20 de minute intr-un sos obtinut din sare, piper, o lingurita curry si o lingura mustar..
Cat timp carnea sta la marinat puneti orezul sa fiarba in apa rece.
Ardeiul taiat fasii se pune separat la calit. Vand incepe se se rumeneasca adaugati si doi catei de usturoi tocati. Peste puneti rapid bucatile de pui marinate.

Dupa cateva minute cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea se toarna peste 100ml de apa, o lingurita curry si 2 linguri de mustar.Mai lasati mancarea 10 minute pe foc mic. Amestecati din cand in cand. si se mai tine pe foc aproximativ 10 minute, amestecand constant. Orezul fiert se setrecoara si se serveste cald.


Puiul cu sos de mustar si curry se serveste pe farfurie impreuna cu orezul, peste care se poate adauga optional sos soia.
Pentru taierea carnii, ar fi util un cutit Twin Chef Zwilling de la Kitchen Shop.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu legume a la bolognese

Usor de preparat si foarte gustoase !!!

Spaghete cu legume a la bolognese
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide