Pui cu smantana si cartofi

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: piept de pui, cartofi, smantana, sare, piper, cimbru, ulei, unt, cascaval si ceapa rosie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr piept de pui
  • 1 kg cartofi
  • 400 ml smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei
  • 50 gr unt
  • 100 gr cascaval
  • 1-2 fire cimbrisor
  • 2 cepe rosii
  • 2-3 lingurite otet

Mod de preparare

Pui cu smantana si cartofi se prepara asa: cartofii se pun la fiert cu coaja, in apa cu sare. Se scot apoi din apa, se lasa la racit si se curata. Pieptul de pui se pune la inabusit in ulei, cu apa, sare ci cimbru. Se lasa la foc mic, pana capata o crusta, apoi se pune capacul deasupra. Se rade cascavalul, se amesteca impreuna cu smantana, iar cartofii se taie felii mari si se pun intr-o tava tapetata cu unt. Se intercaleaza pieptul cu cartofii, se acopera cu crema de smantana cu cascaval, se condimenteaza cu frunzulite de cimbru si se introduce la cuptor, la rumenit.


Mancarea se serveste cu salata de ceapa rosie.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Iahnie de fasole

Tocanita de pui

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors