Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: piept de pui, cartofi, smantana, sare, piper, cimbru, ulei, unt, cascaval si ceapa rosie.
Pui cu smantana si cartofi se prepara asa: cartofii se pun la fiert cu coaja, in apa cu sare. Se scot apoi din apa, se lasa la racit si se curata. Pieptul de pui se pune la inabusit in ulei, cu apa, sare ci cimbru. Se lasa la foc mic, pana capata o crusta, apoi se pune capacul deasupra. Se rade cascavalul, se amesteca impreuna cu smantana, iar cartofii se taie felii mari si se pun intr-o tava tapetata cu unt. Se intercaleaza pieptul cu cartofii, se acopera cu crema de smantana cu cascaval, se condimenteaza cu frunzulite de cimbru si se introduce la cuptor, la rumenit.
Mancarea se serveste cu salata de ceapa rosie.
Alte retete:
Cartofi la cuptor
Iahnie de fasole
Tocanita de pui
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post