Pui cu rozmarin si masline

Pui cu rozmarin si masline este o reteta culinara simpla si gustoasa. Pentru aceasta reteta puteti folosi piept de pui dezosat sau pulpe.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - piept de pui/pulpe de pui
  • 1 ceapa mare
  • ardei gras (unul rosu si unul verde)
  • 3 rosii mari
  • 250 ml pasta rosii/bulion
  • 50 ml vin rosu
  • 100-150 gr masline verzi/negre
  • 1 lingurita rozmarin
  • ulei masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Condimentam pieptul de pui (pulpele) cu sare si piper si le sotam pana se rumenesc pe ambele parti in putin ulei de masline incins. Scoatem bucatile de carne, presaram rozmarin si le pastram la cald. In acelasi ulei calim ceapa tocata si ardeii taiati cubulete mici pana se inmoaie, apoi adaugam vinul, rosiile decojite si taiate cubulete iar la final pasta de rosii (bulionul). Condimentam cu sare si piper si lasam sosul pe foc mediu cam 15 minute. Punem pieptul (pulpele) de pui intr-un vas termorezistent cu capac, peste turnam sosul si dam la cuptorul preincalzit circa 45 minute. Scoatem cu vreo 10 minute inainte, adaugam maslinele si rozmarinul si punem vasul inapoi in cuptor dar de data aceasta fara capac.
Pofta Buna!


Pui cu rozmarin si masline se serveste cald.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors