Pui cu prune uscate

Se curata puiul si se goleste de maruntaie si de intestine. Se spala in multe ape reci si se taie bucati, care se sareaza usor si apoi se prajesc in u

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 500 gr prune uscate sau afumate
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Se curata puiul si se goleste de maruntaie si de intestine. Se spala in multe ape reci si se taie bucati, care se sareaza usor si apoi se prajesc in ulei incins. Carnea prajita se scoate pe o farfurie.

Prunele se spala in apa rece, apoi se lasa in alta apa o ora, timp necesar sa piarda mirosul de fum. Se pun la fiert cu apa rece cat sa le acopere si se fierb la foc potrivit o ora. Se scoate o pruna pe o farfurie, se apasa usor si daca ea plesneste inseamna ca prunele sunt fierte. Atunci se adauga carnea impreuna cu uleiul in care s-a prajit. Se sareaza mancarea usor si se continua fierberea inca un sfert de ora. Se indulceste apoi cu o lingura de zahar caramelizat.
Mancarea se serveste calda.

Alte retete:

Galuste cu prune

Prajitura cu prune

Zacusca cu ciuperci

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala