Pui cu orez si dovleac

Slanina se taie fisii si se pune la calit cu ceapa si usturoiul tocate marunt si ciupercile taiate in doua. Se toarna supa si vinul si se da un clocot

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g pulpa de dovleac
  • 250 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 50 g slanina
  • un pui
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • scortisoara
  • 500 ml supa de pui
  • 125 ml vin alb
  • 200 g orez
  • 2 lingurite amidon

Mod de preparare

Slanina se taie fisii si se pune la calit cu ceapa si usturoiul tocate marunt si ciupercile taiate in doua. Se toarna supa si vinul si se da un clocot. Se adauga bucatile de pui si foaia de dafin. Se inabusa o ora, dar dupa 30 min se adauga dovleacul. Orezul se fierbe si se lasa la scurs. Se scot bucatile de pui dupa ce s-au prajit si s-au inmuiat iar sosul se leaga cu amidon.
Puiul se serveste cu orez si sos.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Vă prezentăm o variantă inedită și delicioasă a clasicului preparat românesc - ciorba de burtă, într-o...

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide