Pui cu mazare si morcovi in sos de smantana

Puiul cu mazare si morcovi in sos de smantana este o mancare delicioasa, usor de pregatit, perfecta pentru o masa echilibrata.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reteta lui Olivier
  • 2 piepti de pui
  • 1 conserva de amestec de mazare si morcovi (500 g)
  • 200 g smantana
  • 1 cub de zahar (1 lingurita de zahar)
  • sare si piper

Mod de preparare

Puneti puiul la prajit in unt. Trebuie sa puneti destul de mult unt sau sa adaugati pe parcurs pentru ca untul va fi folosit la sos.

Conserva de morcovi si mazarea puneti-o la incalzit intr-o alta cratita. Adaugati putin unt (15 g) si un cub de zahar (sau o lingurita de zahar).

Retrageti cratita de pe foc cand mazarea este fiarta sau amestecul este destul de fierbinte. Strecurati legumele.

In momentul in care puiul este gata, scoateti-i pe o farfurie si separat, intr-o cana, puneti untul ramas. Puneti la incalzit smantana si adaugati untul din cana. Amestecati timp de 2-3 minute. Sosul este gata.

Reteta Pui cu mazare si morcovi in sos de smantana a fost propusa de irina.d pe forum culinar.ro


Serviti puiul si legumele acoperite cu sos. Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Zilele trecute am vazut un tort decorat in genul acesta si mi-a placut enorm. Asa ca, mi-am luat pere si am inceput sa...

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide