Pui cu legume si un capac de paine

Puiul cu legume si un capac de paine este o mancare delicioasa si consistenta ce nu necesita alte garnituri. Pulpele de pui se pun la fiert cu boabele si frunza de dafin.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru capac:
  • 150 ml apa
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • o bucatica de drojdie (cat o nuca)
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 gr faina
  • pentru tocanita/mancarica:
  • 3 pulpe pui
  • 2 rosii
  • 1 ceapa mare
  • 2 buchetele (mai marisoare) de brocoli
  • 1 morcov mare
  • 2 linguri bulion
  • 3 catei de usturoi
  • 2 boabe coriandru
  • 3 boabe enibahar
  • 1 frunza dafin
  • 5 boabe piper negru

Mod de preparare

Puiul cu legume si un capac de paine este o mancare delicioasa si consistenta ce nu necesita alte garnituri. Din drojdie frecata cu zahar adaugata putina apa si un strop de faina se face o maia care se lasa la cald vreo 10 minute. Apoi se adauga restul de apa, faina si se face un aluant care la final se framanta cu cele 3 linguri de ulei. Se framanta bine ssi se lasa aluatul la loc caldut vreo 30 minute.

In timpul asta....

Pulpele de pui se pun la fiert cu boabele si frunza de dafin cam vreo 20 minute, maxim. Separat se taie ceapa si se caleste. Se adauga morcovul ras pe razatoarea mica (dar merge si pe cea cu ochiuri mai mari) si rosiile taiate cubulete. Se amesteca putin si se da un clocot-doua. Se adauga o cescuta de apa, bulionul, usturoiul taiat, si buchetelele de brocoli. Se lasa la fiert, la foc potrivit, cat sa scada nitel si sa se formeze un soi de sos. Se adauga carnea si se mai lasa cateva minute pe foc. Se pune apoi intr-o cratita, sau vas termorezistent. Deasupra puneti capacul de aluat uns cu un galbenus de ou si lasati la cuptor pana se rumeneste frumos.

Pot spune, pe drept cuvant, ca este cea mai buna tocanita de pui, mancarica (cum vreti sa-i spuneti) de pui pe care am mancat-o vreodata. Incercati!

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Compot de cirese

De multi ani n-au mai fost ciresele atat de mari si carnoase :X ( si nu ma refer la carnea de..."miscotei" :))) Din contra,...

Compot de cirese
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide