Pui cu lamaie si cartofi

Puiul se spala si se usuca, cartofii se curata, ceapa de taie pe lungime, iar lamaile se spala si se taie in 8. Puiul se pune intr-o tava mare. Condim

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui
  • 500 gr cartofi
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 lamai
  • boia dulce
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puiul se spala si se usuca, cartofii se curata, ceapa de taie pe lungime, iar lamaile se spala si se taie in 8. Puiul se pune intr-o tava mare. Condimentele se amesteca cu uleiul de masline si se unge carnea cu aceasta compozitie. cartofii se asaza de jur imprejurul puiului si se introduce tava la copt. Ceapa si lamaile se adauga la pui cu aproximativ 25 de minute inainte de a scoate tava din cuptor. Se intorc cartofii pe cealalta parte si se sareaza.
Mancarea se serveste calda.

Alte retete:

Piftie de curcan

Curcan umplut

Rulada de porc

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide