Pui cu gutui la cuptor

Puiul cu gutui la cuptor este o mancare de carne gustoasa si simplu de preparat. Gutuia se curata de puf, se spala, se taie in felii mai groase.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pulpe superioare de pui
  • 1 gutuie
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri ulei.

Mod de preparare

Puiul cu gutui la cuptor este o mancare de carne gustoasa si simplu de preparat. Gutuia se curata de puf, se spala, se taie in felii mai groase, care se stropesc imediat cu zeama de lamaie.
Pulpele de pui se spala, se dezoseaza si se presara cu sare, piper si boia dulce. Se aseaza intr-un vas termorezistent si se stropesc apoi, cu zeama de lamaie si ulei. Deasupra se aseaza ghimbirul ras si feliile de gutuie. Se acopera vasul cu capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor, pentru 20 minute. Se indeparteaza capacul si pulpele de pui la cuptor se mai lasa inca 10-15 minute sa se rumeneasca.
Puiul cu gutui la cuptor se serveste imediat.

Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce