Se curata fasolea si se spala in apa rece. Se pune la fiert cu o ceasca de apa care clocoteste. Se acopera oala si se lasa sa fiarba la foc mic o jum
Se curata fasolea si se spala in apa rece. Se pune la fiert cu o ceasca de apa care clocoteste. Se acopera oala si se lasa sa fiarba la foc mic o jumatate de ora. In timpul fierberii fasolea lasa multa apa. Separat se pregateste puiul care se curata, se parleste pe flacara mare cateva minute, apoi se spala in apa rece. Se goleste de maruntaie si de intestine, se spala in mai multe ape reci si se taie bucati. Bucatile de carne se prajesc in ulei si se scot pe o farfurie. Maruntaiele se pot pregati separat sau impreuna cu restul puiului. Cand fasolea s-a inmuiat, se adauga bucatile de pui, se sareaza mancarea si se fierbe in continuare inca o jumatate de ora. Se adauga rosiile taiate felii subtiri si verdeata multa tocata marunt, se mai fierbe un sfert de ora la foc mic, apoi se ia oala de pe foc. Dupa gust, in mancare se poate pune la fiert si o ceapa, care se scoate cand mancarea este gata sau se pastreaza in mancare daca s-a pus la fiert tocata marunt. Carnea se pune peste fasole impreuna cu uleiul in care s-a prajit.
Pofta buna!
Alte retete culinare:
Fasole verde scazuta
Fasole cu costita afumata
Chiftelute
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios