Se prajesc cubulete de slanina, dupa care se pun intr-un alt vas. Se marunteste ceapa. Se curata carnea de pui, se sareaza, se trece prin faina si se
Se prajesc cubulete de slanina, dupa care se pun intr-un alt vas. Se marunteste ceapa. Se curata carnea de pui, se sareaza, se trece prin faina si se frige la foc mare si apoi se pune deoparte.
Se caleste ceapa in untura de la slanina si cand e gata se adauga 3 linguri de boia, se amesteca, si se toarna peste 2 dl apa. Se adauga fasolea verde, carnea de pui si se condimenteaza cu usturoi zdrobit. Se fierbe sub capac 30 de minute de la primul clocot.
Cand de inmoaie carnea de pui si fasolea(daca fasolea este foarte frageda se adauga cam dupa 15 minute dupa carnea de pui) se ia de pe foc si se adauga salata pregatita. Se pune inapoi pe foc si se mai lasa la fiert putin.
Se amesteca bine 5 dl smantana cu 2-3 linguri de faina, dupa care amestecand incet se toarna peste zeama de pe carne si fasole. Cand compozitia devine omogena se adauga la mancare si se pune inapoi pe foc.
Alte mancaruri retete recomandate
Tocanita de pui
Ciulama de ciuperci
Spanac cu smantana
Da, se pot pregati si torturi de post! Poate nu sunt la fel de dichisite ca cele de frupt sau poate nu au fel si fel de creme...
Desert tort cu visine si crema cu cocos si lamaie, de post