Pui cu dovlecei rasi

1. Cureti ceapa si dovleceii de coaja. 2. Dai dovleceii pe razatoarea mare. 3. Incingi uleiul intr-o tigaie si rumenesti pieptii de pui, cate 3-4 minu

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 piepti de pui
  • 4 dovlecei potriviti
  • 1 legatura ceapa verde
  • 100 ml zeama concentrata de carne de pasare
  • 1 lamaie
  • 100 ml smantana subtire
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Cureti ceapa si dovleceii de coaja.

2. Dai dovleceii pe razatoarea mare.

3. Incingi uleiul intr-o tigaie si rumenesti pieptii de pui, cate 3-4 minute pe fiecare parte.

4. Ii sarezi, ii piperezi, ii iei de pe foc si ii pui deoparte.

5. In aceeasi tigaie pui ceapa si dovleceii rasi si ii lasi sa se rumeneasca la foc iute timp de 5 minute.

6. Stingi compozitia cu zeama de carne si de lamaie si lasi sa scada aprox. 2 minute.

7. Razuiesti cu o spatala fundul tigaii, ca sa se desprinda tot ce s-a lipit.

8. Adaugi smantana si dai focul mai mic.

9. Asezi puiul inapoi in tigaie, acoperi cu un capac, lasi sa fiarba incet timp de 5 minute si, pe urma, fara capa, inca 3-4 minute sa se ingroase sosul.
Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors