Pui cu conopida si smantana

Pentru puiul cu conopida si smantana se prajesc usor bucatile de pui cu unt si cu o ceapa rasa, se asaza in cratita. Se fierbe in apa cu sare, conopida curatita.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 2 conopide mijlocii
  • 1 ceapa
  • 1 lingura unt sau
  • untura
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smantana
  • sare.

Mod de preparare

Pentru puiul cu conopida si smantana se  prajesc usor bucatile de pui cu unt si cu o ceapa rasa, se asaza in cratita. Se fierbe in apa cu sare, conopida curatita si desfacuta in buchete mici. Nu se fierbe prea tare, pentru a nu se sfarama. Se scurge bine de apa, se pune in cratita cu puiul. Se face separat un rantas alb din unt si faina. Se stinge cu zeama de carne sau cu apa in care a fiert conopida. Se amesteca cu smantana si se toarna peste pui. Se potriveste de sare. Se lasa sa fiarba la foc mic un sfert de ora. Sosul nu trebuie sa fie prea gros. Daca scade, se poate subtia cu 2 — 3 linguri de zeama de la conopida. Dupa gust se poate adauga in sos putina zeama de lamaie.


Puiul cu conopida si smantana se serveste cald.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide