Daca puiul e mai mic taie-l in patru, daca e mai mare taie-l in opt bucati, spala bine bucatile de carne si lasa-le la scurs. Prajeste ceapa rosie to
Daca puiul e mai mic taie-l in patru, daca e mai mare taie-l in opt bucati, spala bine bucatile de carne si lasa-le la scurs. Prajeste ceapa rosie tocata marunt in untura incinsa, dupa care adauga boia dulce, amesteca repede si toarna ½ l de apa. Dupa ce a fiert 1-2 minute, adauga bucatile de pui, sareaza si inabuse carnea fara capac, amestecand din cand in cand. Cand s-a albit exteriorul carnii adauga un ardei taiat si inabuse in continuare sub capac. Intoarce puiul din cand in cand (sa se inabuse uniform) si cand se evapora zeama, adauga cate un pic de apa. Cand puiul e aproape fraged, prepara rantas din smantana si putina faina, pune peste pui, dupa care adauga crema si fierbe pana e gata.
Alte retete cu pui
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce