Puiul, curatat bine de grasime si de pielite si taiat in felii subtiri, se caleste la foc iute. Dupa ce s-au prajit toate bucatile rapid (ca sa-si pa
Puiul, curatat bine de grasime si de pielite si taiat in felii subtiri, se caleste la foc iute.
Dupa ce s-au prajit toate bucatile rapid (ca sa-si pastreze sucurile in interior), se aseaza toate intr-un vas de Yena, si ardeii (gogosarii) murati se taie in bucati.
Peste puiul asezat in vasul de yena se toarna putina supa de asemenea vasul in care s-a prajit puiul se "degreseaza" cred ca asa ii spune pentru ca cel mai bun gust ramine acolo pe vas.
Eu am turnat putin vin alb in el si imediat toate bucatelele ce s-au lipt de vas, s-au dizolvat si am turnat continutul peste carnea de pui
si apoi puiul este gata de mers in cuptorul incalzit la foc mediu (365 grade F) dupa ce il acopar cu foil de aluminiu.
Se lasa la cuptor cam o ora (sau pana ce carnea este foarte frageda).
Se poate servi cu cartofi facuti in tigaie.
Pofta buna!
Reteta Pui cu ardei mici sau gogosari murati a fost propusa de Chiu Georgeta pe forum culinar.ro
Alte retete cu piept de pui gasiti aici:
Salad cu piept de pui,
Piept de pui aromat cu sote de dovlecei,
Piept de pui la cuptor, cu vin si ardei murati
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios