Pui cu ardei

Taiem puiul, il rumenim intr-o tigaie in care am pus ulei, apoi il punem deoparte dar avem grija sa fie in continuare cald. In uleiul ramas se caleste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 cepe mari
  • 2-4 catei de usturoi ( cat de mult iti place usturoiul)
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura pasta de rosii ( eu pun doua )
  • 100 ml supa de pui ( eu fac dintr-un cub )
  • 100 ml vin rosu ( eu pun alb ) demidulce
  • cimbru verde
  • masline verzi umplute cu gogosari ( eu pun doar verzi
  • ca nu prea gasesc )
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiem puiul, il rumenim intr-o tigaie in care am pus ulei, apoi il punem deoparte dar avem grija sa fie in continuare cald. In uleiul ramas se caleste ceapa taiata rondele si cateii de usturoi. Se adauga si bucatile de pui iar cand toate si-au luat gusturile si aromele se adauga si ardeii taiati tot rondele. Punem maslinele si supa apoi se lasa sa fiarba 15 min la foc mic mititel. Se condimenteaza cu cimbru, sare, piper dupa gust ( eu adaug si-un fir de busuioc ) si se da la cuptor pana se rumeneste de-ti lasa gura apa. Cu 15 minute inainte de a fii gata, punem si vinul.


Sursa aceste retetete este blogul culinar: retete-de-mancaruri.blogspot.com

Alte retete recomandate:

Chiftele

Ciorba radauteana

Mancare de mazare

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute din legume

Chiftelute din legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide