Pui chinezesc cu orez salbatic

Ceapa se caleste in ulei de porumb sau in lipsa ulei de masline folosit la intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand usturoiul, carnea, morcovul

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 persoane
  • 400 gr piept de pui taiat fasii de grosimea unui deget
  • 1 cana nu foarte mare de orez cu bob lung (salbatic)
  • 3 ardei grasi: galben
  • rosu si verde taiat julien
  • 2 cepe potrivite tocate marunt
  • 2 morcovi potriviti taiati rondele sau dati prin razatoare (eu i-am dat prin razatoare si am oprit cateva felii pentru aspect)
  • sos de soia
  • seminte de susan
  • 1 vf lingurita ghimbir ras
  • cativa catei usturoi

Mod de preparare

Ceapa se caleste in ulei de porumb sau in lipsa ulei de masline folosit la intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand usturoiul, carnea, morcovul, ardeiul si dupa fiecare leguma adaugata se caleste un pic atat cat sa ramana legumele " al dente”. Se adauga ghimbir, curry, sos de soia si se mai caleste 1 minut. Se masoara orezul cu o cana. Eu de obicei fierb 1 canuta de orez pentru 2 persoane. Se pun doua cantitati de apa la o cantitatea de orez (1 cana de orez-2 cani de apa). Se pun cele doua cani de apa pe foc si in momentul fierberii se adauga cana de orez (orez care a fost spalat), 1 vf cutit de curry si putina sare. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminium pe care o strangem etans pe marginea oalei si acoperim cu capac. Aceasta modalitate o folosesc pentru a-mi ramane orezul al dente si fiert bob cu bob, nelegat ca la pilaf. Se lasa asa doar 15 min dupa ceas iar apoi se inchide focul si se ia capacul. Mai lasam doar cu folia si fara capac inca 10 minute. Se ia dupa 10 minute si folia (atentie la aburi).Se aseaza orezul pe farfurie si deasupra lui se pune compozitia de pui cu legume.


Se serveste cu sos de soia si susan.

Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine

Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala