Se pune untul sau margarina la topit intr-o cratita, cand aproape s-a topit se adauga ceapa tocata marunt, se acopera cu un capac si se lasa la foc po
Se pune untul sau margarina la topit intr-o cratita, cand aproape s-a topit se adauga ceapa tocata marunt, se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit spre mic, acoperita cu un capac, pana se caleste putin. Pieptul de pui spalat cu apa rece se taie felii si se aseaza in cratita in asa fel incat sa acopere fundul acesteia, apoi se acopera cu capacul cratita in asa fel incat sa se inabuse la foc mediu. Cand se schimba culoarea carnii, se adauga berea - mai intai jumatate din cantitate, atat cat sa acopere carnea. Se lasa la fiert la foc mocnit. Dupa ce scade se adauga smantana, adaugandu-se treptat bere astfel incat sa se formeze un sos semi-legat. Se presara cateva frunze de menta uscata (ca pentru ceai), chimenul (maxim o lingurita rasa), vegeta si piperul. Dupa ce amestecul scade atat cat sa fie carnea aproape acoperita, se pune usturoiul taiat marunt si cafeaua. Se mai lasa pe foc maxim 1 min. Atentie !!! se mesteca numai cu lingura sau spatula de lemn.
Garnitura de piure de cartofi, sote de ciuperci etc.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios