Curata puiul de tulei, parleste-l la flacara aragazului, pe toate partile si spala-l cu apa rece. Sterge-l cu un servet de bucatarie, apoi unge-l pes
Curata puiul de tulei, parleste-l la flacara aragazului, pe toate partile si spala-l cu apa rece.
Sterge-l cu un servet de bucatarie, apoi unge-l peste tot, pe dinafara, cu un amestec facut din untura, cimbru, ghimbir, o lingurita de sare si o lingurita de piper.
Spala verdeata si, nescursa de apa, pune-o in interiorul puiului, apoi introdu tot in interiorul puiului, presand verdeata, o sticla, de 250ml de suc, umpluta cu apa.
Pune puiul astfel pregatit intr-o oala mai mare, pentru ca de jur imprejurul lui sa ramana un spatiu de circa 6-7 cm.
Curata legumele, spala-le, si taie-le cubulete de circa 2 cm, iar conopida desfa-o in buchetele.
Pune in oala in care ai pus puiul, uleiul si apoi in ulei pune legumele. Presara legumele cu sare si piper, dupa gust si pune oala la cuptor, pentru 60 de minute, la foc potrivit, prima jumatate de ora, apoi redu focul la mic.
Cand puiul este frumos rumenit, scoate-l din oala scoate sticla si verdeata din el, apoi transaza-l in 4 portii.
Scoate si legumele, folosind o spumiera si scurgele bine de ulei. Serveste bucatile de pui cu garnitura de legume.
Pofta buna!
Reteta Pui ca la Bitina este propusa de dansheff
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios