Pentru prunele uscate cu carne se pregateste camea ca pentru mancarea cu cartofi, insa fara ceapa. Se taie carnea in bucati potrivite.
Pentru prunele uscate cu carne se pregateste camea ca pentru mancarea cu cartofi, insa fara ceapa. Se taie carnea in bucati potrivite. Se prajesc in cratita cu ceapa taiata marunt si cu o lingura de untura. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda.
Se spala prunele, se oparesc, se scurg si se pun peste carne, cand aceasta este pe jumatate fiarta. Se adauga putina sare si un sos de zahar ars, ca la morcovii cu carne. Se dau la cuptor, adaugand 1 — 2 lingurite de zahar (sau mai mult, dupa gust), daca sosul nu este destul de dulce.
Prunele uscate cu carne se servesc calde.
Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...
Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici