Prazului i se taie partile verzi, se curata de prima foaie si se taie apoi in felii lungi de 7-8 cm. Se pune la oparit si se apasa cu degeteul in mij
Prazului i se taie partile verzi, se curata de prima foaie si se taie apoi in felii lungi de 7-8 cm. Se pune la oparit si se apasa cu degeteul in mijlocul bucatilor ca sa iasa celelalte tuburi din mijloc. Se aleg tuburile mari si se pregatesc pentru umplerea cu carne. Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu cateva din tuburile scoase din mijlocul prazului, tocate si rumenite in prealabil in putin unt. Se adauga oul, sare, piper, patrunjel tocat marunt si se amesteca totul bine cu mana. Se umplu tuburile mari cu amestecul obtinut si se rumenesc usor in ulei. Se asaza apoi intr-un vas, se toarna deasupra apa sau carne cat sa le acopere si se introduce totul la cuptor. Dupa aproximativ o jumatate de ora de fierbere se adauga sosul de rosii, zaharul ars, stins cu putin vin si se continua fierberea.
Se servesc cu smantana pusa deasupra.
Alte retete:
Ardei umpluti Sarmale de post Cartofi la cuptor
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios