Potstickers (galuste chinezesti)

Potstickers este o reteta de galuste chinestesti umplute cu carne de porc. O reteta aromata, asa cum ne-a obisnuit bucataria chinezeasca.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Aluat (40 de potstickers):
  • 2 cani faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 cana apa fierbinte
  •  
  • Umplutura:
  • 400 g carne tocata de porc
  • 1/3 cana ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi tocat
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 ou
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingura sos de soia

Mod de preparare

Aluat:
Amestecam faina, sarea si apa pana ajunge la o consistenta omogena si lasam aluatul o ora la temperatura camerei acoperit cu un servet.
Facem bile egale din aluat si le intindem subtire, apoi le impachetam in folie alimentara pentru a nu se usca.

Umplutura:
Amestecam carnea de porc cu toate condimentele. Punem cate o lingurita in centrul fiecarui cerc de aluat, il indoim in doua si il pliem. Punem galustele intr o tava cu faina si le acoperim cu un prosop umed.

Incalzim ulei intr o tigaie si punem galustele la prajit aproximativ 2 minute (pana devin maronii), apoi turnam 1/3 cana de apa si punem un capac. Le inabusim inca 5 minute, pana aluatul este facut.


Galustele chinezesti umplute se servesc calde.

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce