POTEE DE BATAL CU LEGUME

Carnea se spala, se zvanta pe prosop curat, se taie in bucati mici si se marineaza in marinada de apa cu otet, legume si condimente. Cartofii si morco

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ceafa de batal 1.500kg
  • ficat de batal 0.300kg
  • cartofi 1.250kg
  • ardei iute 0.030kg
  • usturoi 0.050kg
  • sparanghel conserva (muguri) 0.200kg
  • morcovi 0.250kg
  • ceapa 0.250kg ulei de masline 0.200l
  • vin alb sec 0.300l
  • otet 0.100l
  • boia de ardei dulce 0.003kg
  • foi de dafin 0.0005kg
  • piper 0.003kg
  • sare 0.030kg

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvanta pe prosop curat, se taie in bucati mici si se marineaza in marinada de apa cu otet, legume si condimente. Cartofii si morcovii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul iute se spala, se curata de seminte si se taie bucati mici. Usturoiul se curata, se spala si se taie bucati mici. Sparanghelul conserva se scurge de lichid si se clateste cu apa rece. Ficatul se inabusa in 50ml ulei de masline. Se scoate din vas si se face un piure din ficat, boia si vin alb. Carnea se inabusa in ulei cu usturoi, ceapa, putina apa, piper, sare si se lasa sa scada usor pe foc deschis, circa 40 minute. Apoi se adauga morcovi, cartofi, foi de dafin, ardei iute, piure din ficat si se scade pe foc mic circa 30 minute.
Preparatul se orneaza cu cate doi muguri de sparanghel la fiecare portie.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis dulce pentru pauza de relaxare

Daca luam o pauza ne relazam, dar nu oricum ci cu un mega sandvis dulce care poate fi...."Pachetelul vesel"

Sandvis dulce pentru pauza de relaxare
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide