Porumbei gatiti cu mazare

Porumbeii se curata si se spala dupa care se rumenesc in unt, impreuna cu o ceapa tocata si cu cateva bucati de slanina. Se adauga apoi faina, dupa c

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 porumbei
  • 2 linguri unt
  • 3 cepe
  • 80 gr slanina
  • 1 kg mazare
  • 1 lingura bulion de rosii
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca apa

Mod de preparare

Porumbeii se curata si se spala dupa care se rumenesc in unt, impreuna cu o ceapa tocata si cu cateva bucati de slanina. Se adauga apoi faina, dupa ce s-a rumenit, se toarna apa, bulionul de rosii, mazarea boabe, se potriveste la gust de sare si piper si se lasa sa fiarba inabusit. Din cazul in care mazarea este din conserva, se opareste si se adauga doar in ultimele 5 minute la fiert.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete:

Sarmale de post

Placinta de dovleac

Tocanita de pui

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post