Un preparat care merita incercat !
1.Porumbeii curatati de fulgi se parlesc apoi se curata de intestine si se spala in mai multe ape reci.
Se pun la fiert in apa cu sare,in care am pus 2 foi de dafin ,2 catei de usturoi si un morcov,pana se inmoaie carnea(eu i-am fiert la oala cu presiune).
2.Porumbeii fierti se prajesc bine intr-un pic de ulei apoi se scot pe platou si in uleiul ramas se caleste un pic arpagicul murat,scurs bine.Se scoate arpagicul pe o farfuriuta,se scurge uleiul din tigaie apoi caramelizam lingura de zahar.Cand zaharul capata culoare maroniu deschis adaugam arpacicul si apoi vinul rosu si lasam sa clocoteasca la foc mic 5 minute pana ce sosul se leaga un pic apoi potrivim de sare si piper,dupa gust.Se servesc porumbeii calzi ,stropiti bine cu sosul si arpagicul caramelizat.
Pofta buna!