Porcut la cuptor

Taiem ceapa rondele, o dam cu sare si o punem la calit in ulei impreuna cu usturoiu intreg (catei) sa prinda o culoare aramie. Separat intr-un bol tai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr ceafa de porc
  • 2 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • rozmarin
  • cimbru
  • rosii cherry
  • 1 ardei iute
  • busuioc verde
  • ulei de masline
  • vin rosu
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiem ceapa rondele, o dam cu sare si o punem la calit in ulei impreuna cu usturoiu intreg (catei) sa prinda o culoare aramie.

Separat intr-un bol taiem carnea cubulete si o asezonam cu cimbru, proaspat daca avem, busuioc, sare si piper, ulei de masline. Putem sa adaugam si niste otet de orez daca avem.

Ceapa si usturoiul calite le asezam pe fundul unui vas. Am folosit un vas de lut, cu capac, luat din bulgaria, tare bun. Peste asezam carnea si prin carne punem ardeiul iute taiat in doua. Deasupra asezam doua crengute de rozmarin si presaram rosiile cherry.

Acoperim cu vin, punem capacul si dam vasul la cuptor cam 40 de minute pana la o ora. Cu 20 mnute inainte scoatem capacul.
Pofta buna!

Reteta Porcut la cuptor a fost propusa de mcvic pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de porc gasiti aici:

Rulada din carne de porc,

Rulade de porc,

Rulada cu carne tocata si legume

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sufleu cu ficatei

Am facut dupa Simona si a iesit foarte bun. Nu mi-a iesit la fel de galben si trebuia sa folosesc o forma mai mica sa iasa...

Sufleu cu ficatei
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide