Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Cu doua-trei bucati de sfoara, legati carnea de porc. Nu trebuie sa faceti caz de asta, p
Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Cu doua-trei bucati de sfoara, legati carnea de porc. Nu trebuie sa faceti caz de asta, pentru ca tot ceea ce doriti este sa-i dati carnii o forma aspectuoasa in timp ce se coace. Asezonati din plin, apoi dati carnea prin semintele de fenicul pana se acopera complet. Intr-un vas tip caserola sau intr-o tava pentru cuptor, frigeti carnea pentru cateva minute in jumatate din cantitatea de unt si in putin ulei de masline, pana devine apetisanta si rumena.
Adaugati in tava usturoiul, verdeturile, feniculul si vinul, apoi acoperiti vasul cu hartie umezita si introduceti totul in cuptor pentru o ora. Deoarece spatele, in acest caz, e fara os, se va patrunde foarte repede. Scoateti vasul si lasati carnea sa se raceasca pe un platou. Apoi, fara sa mai puneti tava pe foc, finalizati sosul razuind resturile delicioase prinse pe fundul vasului si adaugand restul de unt. Daca doriti, puteti indeparta crengutele mai mari de rozmarin (desi mie imi place sa arate cat mai rustic). Asezonati sosul cu sare si piper si zdrobiti vreo 2 catei de usturoi din cei pusi in tava, pentru a-i scoate din coaja (cand sunt copti se indulcesc si dau o aroma placuta sosului).
Se serveste cald.
Alte retete recomandate:
Tocanita de carne de vita cu cartofi
Cartofi la cuptor
Tocanita de pipote cu inimi
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post