Porc cu sos de smantana si nuca

Se taie carnea in cubulete si se presara cu sare, apoi se rumeneste in doua linguri de ulei. Cand e gata, se scoate si se tine la cald. Ceapa se taie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • o cana de miez de nuca macinat
  • 2 cepe
  • 200 g ciuperci
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de unt
  • o cana de supa de oase
  • 4 linguri de smantana
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie carnea in cubulete si se presara cu sare, apoi se rumeneste in doua linguri de ulei. Cand e gata, se scoate si se tine la cald.

Ceapa se taie marunt si se caleste in unt. Se taie ciupercile in bucatele si se calesc cu ceapa, se adauga

miezul de nuca macinat, sare, piper si cimbru

dupa gust. Se adauga si bucatile de carne si supa de oase si se lasa sa fiarba inabusit. Cand este aproape gata, se adauga smantana si se mai lasa timp de cateva minute la foc mic.
Se presara patrunjel verde proaspat tocat si se serveste cu salata.

Alte retete carne recomandate

Ardei umpluti

Ciulama de ciuperci

Tocanita de pui

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala