Radeti coaja de la o portocala (daca portocala e mare, radeti numai 1/2 din portocala). Stoarceti sucul de la 2 portocale. Celelalte 2 decojiti-le si
Radeti coaja de la o portocala (daca portocala e mare, radeti numai 1/2 din portocala). Stoarceti sucul de la 2 portocale. Celelalte 2 decojiti-le si taiati-le in sferturi.
Sarati cotletele, ungeti-le cu ulei si asezati-le intr-o tava. Puneti boabele de piper, uleiul si rozmarinul si/sau salvia. Amestecati sucul de portocala cu vermutul (martini) si turnati-l peste cotlete.
Dati tava la cuptorul preincalzit la 350F (180C) timp de cca 45 minute.
Inre timp, fierbeti timp de cateva minute coaja de portocala. Scurgeti-o si tamponati-o cu un servetel pentru a o usca.
Scoateti cotletele din cuptor, puneti sferturile de portocala in tava si presarati coaja de portocala peste cotlete. Dati iar la cuptor pentru cca 15 minute sau pana cand sferturile de portocala se incalzesc (nu lasati prea mult sa nu devina amar !).
Servita cu salata de patrunjel
Pofta buna!
Reteta Porc cu portocala si martini a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de porc gasiti aici:
Muschiulet impletit,
Spaghete cu muschiulet si ciuperci,
Friptura in ulei
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios