Placintele cu pate Bucegi

Se taie foile de placinta de-a lungul in 4 fasii si se acopera cu o carpa pentru a nu se crapa. Se mixeaza restul ingredientelor pentru a obtine o pas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 1 cutie de pate de pasare Bucegi de 200 gr
  • 2 oua mari
  • 1 lingura de smantana grasa
  • 3 linguri de unt moale
  • 1/4 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingurita de patrunjel verde tocat
  • un varf de cutit de sare

Mod de preparare

Se taie foile de placinta de-a lungul in 4 fasii si se acopera cu o carpa pentru a nu se crapa. Se mixeaza restul ingredientelor pentru a obtine o pasta. Se unge cu unt fiecare fasie de placinta, apoi se pune o lingurita din umplutura. Se impatureste pentru a obtine un triunghi. Placintele se ung cu unt. Se coc la cuptor 18-20 min.


Se serveste cu sos picant sau cu iaurt si menta.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post