Pirjoale moldovenesti cu untura

Carnea taiata bucati se da prin masina de tocat impreuna cu o ceapa cruda, piinea muiata si bine stoarsa de apa si doua cepe tocate marunt, inabusite

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg carne
  • 3 cepe
  • 2 oua
  • 2 felii piine alba
  • 1 lingura untura
  • patrunjel si marar tocat
  • sare
  • piper
  • untura pentru prajit
  • pesmet

Mod de preparare

Carnea taiata bucati se da prin masina de tocat impreuna cu o ceapa cruda, piinea muiata si bine stoarsa de apa si doua cepe tocate marunt, inabusite cu o lingura de untura. Tocatura se pune intr-un castron, se adauga ouale, sare, piper si verdeata tocata. Se amesteca totul foarte bine. Se ia cu o lingura din tocatura o cantitate potrivita si se da cu mina forma dorita (rotunda sau lunguiata), se trece prin pesmet si se prajeste pe ambele parti in untura incinsa. Pirjoalele se fac din carne de vaca, de porc, de berbec, din piept de pasare sau din carne amestecata, de vaca si porc. Verdeata se poate inlocui cu usturoi pisat
Se servesc fierbinti, cu pireu de cartofi, cu sote de legume, cu salata sau muraturi

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post