Pilaf de pui

Puiul taiat bucati e pus sa fiarba in apa cu o ceapa si putina sare. Apa trebuie sa acopere puiul, si se tine sa fiarba la foc mic. Se spumeste. Puiul

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui
  • orez
  • o ceapa
  • unt proaspat
  • sare

Mod de preparare

Puiul taiat bucati e pus sa fiarba in apa cu o ceapa si putina sare. Apa trebuie sa acopere puiul, si se tine sa fiarba la foc mic. Se spumeste. Puiul nu trebuie sa fie prea fiert. Se alege orezul, se spala si apoi se usuca intr-o carpa. Deoparte se infierbanta o lingura d eunt, in care se trage orezul. Se pune intr-o cratita, se aseaza bucatile de pui fara ceapa si se toarna la o ceasca de orez, 2 pana la 2 1/2 cesti de zeama in care a fiert puiul, bine limpezita. Se acopera, si se da la cuptor, la foc mic. Se tine 20-25 de minute, si nu se mai atinge cu lingura. Inainte de a servi, se pune peste pilaf putin unt proaspat, taiat in bucatele foarte mici, ca sa se topeasca repede.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post