Pilaf de pui

Puiul curatat si spalat se taie in bucati si se pune la fiert in apa rece cu ceapa si putina sare. In timpul fierberii se ia bine spuma ce se formeaza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru apa
  • 1 pui mare
  • o ceapa
  • 2 linguri unt
  • 200 gr. orez
  • sare

Mod de preparare

Puiul curatat si spalat se taie in bucati si se pune la fiert in apa rece cu ceapa si putina sare. In timpul fierberii se ia bine spuma ce se formeaza. Puiul nu trebuie sa fie prea fiert. Separat, orezul, spalat si uscat pe un prosop, se caleste intr-o cratita cu untul, apoi se toarna trei cesti din zeama in care a fiert puiul. Se aseaza bucatile de pui, se acopera si se da la cuptor la foc potrivit. Dupa cca 25 minute pilaful este gata. Inainte de a fi servit se pune deasupra putin unt taiat in bucatele foarte mici pentru a se topi repede. Dupa gust se poate pune si putin piper negru. In pilaf nu se amesteca cu lingura.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cu dovlecel si branzeturi

Vazusem candva aceasta reteta pe net si pentru ca am primit ieri mai multi dovlecei, am zis ca e momentul sa prepar acest...

Aperitiv cu dovlecel si branzeturi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide