Pilaf de orez cu carne de gaina

Se spala carnea si se pune la foc impreuna cu maruntaiele curatate si spalate. Carnea se pune intr-o oala mare, cu multa apa. Se scoate cand este fiar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 jumatate de gaina
  • maruntaie de pasare
  • 1 ceasca mare de orez
  • 1 ceasca mica de ulei
  • sare
  • piper boabe
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la foc impreuna cu maruntaiele curatate si spalate. Carnea se pune intr-o oala mare, cu multa apa. Se scoate cand este fiarta si se pune in oala in care fierbe orezul.

Orezul se spala, se pune cu o ceasca mica de ulei pe loc mic si se amesteca cu o lingura de lemn pana cand se aureste. Se stinge cu supa de gaina si se micsoreaza focul. Se pun boabe de piper, se sareaza pilaful si se lasa sa fiarba la foc mic, pe o tabla groasa. Nu se amesteca deloc, pentru ca boabele de orez se desfac. Se pune carnea peste orez cand acesta este pe jumatate fiert. Se presara cu verdeata tocata fin, cand pilaful este gata.
Se serveste cald.

Alte retete:

Pui libanez cu orez

Cartofi la cuptor

Tocanita de iepure

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post